“Smart Cool'R zou standaard onderdeel moeten zijn van insulinepomp accessoires”

“Smart Cool'R zou standaard onderdeel moeten zijn van insulinepomp accessoires”

Friday, Jun 22, 2018 1 comment(s)

Een paar jaar geleden hebben wij speciaal voor diabetespatiënten met een insulinepomp, de Smart CoolR op de markt gebracht. In 2015 stapte er een man onze zaak binnen met een probleem. Tijdens zijn vakantie op Curaçao werkte zijn insuline niet goed en kreeg hij last van een schommelende bloedsuikerspiegel. Hij vroeg ons, als ervaren producent, hier een oplossing voor te bedenken. Zo kwamen we uiteindelijk, na vele testsessies, tot het product: Smart CoolR.

“Ze vond het dé oplossing voor het bestaande probleem dat insuline niet goed meer werkt bij wisselende temperaturen.”

Eenvoudig pomptasje
De Smart Cool’R is een pomptasje met een zeer goede, verkoelende werking: het zorgt ervoor dat de insuline op een constante en veilige temperatuur blijft. Zo kunnen diabetespatiënten met een insulinepomp tijdens warme zomerdagen, gewoon hun gang gaan en genieten van het lekkere weer. “Het is de bedoeling dat de diabetespatiënt het koelmatje, dat in het pomptasje zit, 1 a 2 keer per dag een paar minuten oplaadt in koud water. Bij voorkeur in de ochtend en in de avond. “Een eenvoudige handeling, met een zeer positief gevolg”, aldus Ivo van der Vleuten, eigenaar en producent van Smart Cool’R.

Insulinepomp accessoires
Op dit moment is er al een verpleegkundige die de Smart CoolR adviseert aan diabetespatiënten met een insulinepomp. “Ik was blij met haar reactie. Ze vond het dé oplossing voor het bestaande probleem dat insuline niet goed meer bij wisselende temperaturen. Inmiddels maken veel van haar patiënten gebruik van de pomp. Ik hoop dat zorginstellingen haar voorbeeld volgen. Smart CoolR zou een standaard onderdeel moeten zijn van insulinepomp accessoires”, aldus Van der Vleuten. 

Toekomstvisie
Afgelopen zomer hebben we ook contact opgenomen met Sanne. Zij is ambassadeur van JDRF Nederland, de jongerenorganisatie die strijdt tegen diabetes. “Ze heeft de Smart Cool'R uitgetest en was erg positief. Zij kan ons verder helpen met de promotie van ons product”, zegt Van der Vleuten. “Het is een goed product, we kunnen er zoveel diabetespatiënten mee helpen. Onze toekomstvisie is dat de Smart Cool'R over een paar jaar wereldwijd gebruikt wordt.”

Leave Your Comment