Dankzij Smart Cool'R genieten diabetespatiënten met insulinepomp van zomers weer

Dankzij Smart Cool'R genieten diabetespatiënten met insulinepomp van zomers weer

Monday, Nov 30, -0001 1 comment(s)

Iedereen kijkt over het algemeen uit naar heerlijk zomers weer. Dé gelegenheid om naar het strand te gaan, of op een terrasje te genieten van de zon. Wij weten dat een groot aantal diabetespatiënten met een insulinepomp hier helaas anders over denkt. Als de temperatuur boven de 28 graden Celsius komt, verliest insuline zijn werking, wat resulteert in een schommelende bloedsuikerspiegel. Een paar jaar geleden bedachten wij hiervoor de ultieme oplossing: het koeltasje.

Insuline op reis
“Het koeltasje van Smart CoolR zorgt ervoor dat diabetespatiënten met een insulinepomp, ook van het mooie weer kunnen genieten”, aldus producent Van der Vleuten. Heel zijn leven ontwerpt hij handige producten. Een paar jaar geleden stapte er een diabetespatiënt zijn kantoor binnen, die met zijn insuline op reis naar Curaçao was gegaan. Daar kwam hij erachter dat de insuline zijn werking verloor. Door afwisselende temperaturen, hoog en laag, ontstonden er luchtbellen in de insulineampul en daarmee lucht in de katheter. Op dat moment werd er geen insuline toegediend. Zijn vakantie werd er niet beter op, want zijn bloedsuikerspiegel steeg. Hij vroeg ons een oplossing te verzinnen voor dit probleem.

“Alle testresultaten waren positief. Veel patiënten wilden het koeltasje niet eens meer teruggeven en gebruiken hem sindsdien nog steeds.”

Gelkristallen
“We zijn ongeveer een jaar bezig geweest om een product te maken dat insuline verkoelt. Eerst probeerden we het met isolatie, maar dat werkte niet. Op een gegeven moment liep ik tegen gelkristallen aan. Als je deze in water legt zuigen ze zich helemaal vol, wat een verkoelende werking heeft”, aldus Van der Vleuten. Zo kwam hij uiteindelijk op het product Smart Cool'R.

Positieve testresultaten
We lieten de Smart Cool'R testen door 15 diabetespatiënten. Uit deze tests bleek dat het koeltasje zijn werk goed deed. “Alle testresultaten waren positief. Veel patiënten wilden het koeltasje niet eens meer teruggeven en gebruiken hem nog steeds”, aldus Van der Vleuten. Inmiddels heeft hij hier ook een patent op, omdat een dergelijk product nergens ter wereld te vinden is.

Verkoelen van insuline
Hoe werkt het koeltasje van Smart Cool'R? In het koeltasje bevindt zich een koelmatje met daarin de gelkristallen. Het koelmatje vouw je om een draagtasje waar de insulinepomp inzit. Het koelmatje zorgt ervoor dat de insuline niet boven de 25 graden Celcius komt en goed blijft werken. Zo voorkom je een schommelende bloedsuikerspiegel, en kun je net als ieder ander zorgeloos genieten van het mooie weer.

Insulinepompen
Het koeltasje is slechts 10 bij 7 bij 1,5 centimeter en geschikt voor bijna alle insulinepompen. De kleine afmeting vinden wij belangrijk, want we willen niet dat klanten de hele dag een onhandig grote pomptas bij zich hebben. Het koeltasje is geschikt voor diabetespatiënten van alle leeftijden. We hebben ze in verschillende materialen, kleuren en prints, zodat er voor elk wat wils is.

Leave Your Comment