Zó gaat Smart Cool'R een schommelende bloedsuikerspiegel tegen

Zó gaat Smart Cool'R een schommelende bloedsuikerspiegel tegen

Monday, Nov 30, -0001 0 comment(s)

Heb je last van een schommelende bloedsuikerspiegel tijdens warme dagen? Maak dan gebruik van onze Smart CoolR. Een handig, klein pomptasje met koeling, dat ervoor zorgt dat insuline de juiste temperatuur behoudt. Hoe gaat dit in zijn werk?

Schommelende bloedsuikerspiegel
Veel diabetespatiënten maken gebruik van een insulinepomp. Deze zorgt er 24 uur per dag en 7 dagen per week voor dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Als insuline echter boven de 28 graden komt, verliest insuline zijn werking. Bij dergelijke temperatuurschommelingen ontstaan er gemakkelijk luchtbellen in de insuline-ampul. Je dient dan lucht toe in plaats van insuline. Dit heeft een schommelende bloedsuikerspiegel tot gevolg.

“Het past allemaal heel gemakkelijk en compact in elkaar. De handelingen die de diabetespatiënt moet doen zijn ook zeer eenvoudig”

Het draagtasje, het droogtasje en het koelmatje
De Smart Cool'R zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Hij bestaat uit 3 onderdelen: het draagtasje, het droogtasje en het koelmatje. “Het past allemaal heel gemakkelijk en compact in elkaar. De handelingen die de diabetespatiënt moet verrichten zijn ook zeer eenvoudig”, zegt producent Ivo van der Vleuten. 

Opladen gelkristallen
Het proces gaat als volgt. In het koelmatje zitten de gelkristallen. Deze leg je vooraf in het water, waardoor deze worden opgeladen. Wanneer je voor het eerst het koelmatje gebruikt, duurt het opladen 1 uur. De keren daarna zijn de gelkristallen in 20 minuten opgeladen. Het matje koelt voor een periode van 24 uur (afhankelijk van de luchtvochtigheid en de buitentemperatuur), gemiddeld 10 tot 12 graden lager dan jouw lichaamstemperatuur. Dit wordt veroorzaakt door het verdampen van het water. In het draagtasje zitten gaatjes, die voor deze verdamping zorgen. Zo blijft de insuline op constante temperatuur en is de werking betrouwbaar. 

Insulinepompen
We maken koeltasjes voor bijna alle insulinepompen. Onder andere voor de merken: Medtronic, AccuCheck, Animas en Ypsomed. Onze koeltasjes zijn klein (10 bij 7 bij 1,5 centimeter) en gemakkelijk mee te nemen. Zo hoef je niet de hele dag een onhandig grote pomptas bij je te dragen. Voor zowel volwassenen als kinderen produceren we geschikte pomptasjes.

Leave Your Comment